Om 3D print hos os 

Vores viden

Hos Dragongaming.dk har vi tilegnet os viden omkring 3D print siden September 2019, dette gør at vi nu åbner op for at tilbyde en række services inden for 3D print. Vi vil med tiden i takt med vores viden bliver større tilbyde flere ydelser inden for 3D print.

På nuværende tidspunkt tilbyder vi print i filament typen PLA. 

Vi vælger at indsætte tekst fra vores leverandørs hjemmeside da den beskrivelse rammer helt perfekt på generel information: 

"PLA

PLA - eller også kendt som Polylactic Acid - er en fuldkommen anderledes form for thermoplastik. Det er typisk lavet af majsstivelse eller sukkerrør og er et bionedbrydeligt materiale - dette betyder altså at det er et mere øko-venligt materiale end ABS. Det smelter typisk mellem 190 til 210 grader celsius og (defineret af mange) lugter ikke slemt, når det smeltes - det siges at mange nyder duften af PLA, men det lader vi være usagt.

PLA flyder lidt bedre end f.eks. ABS, hvilket i grove træt betyder at det har fordele når der skal printes emner med en høj detaljegrad og høj hastighed - dette er generelt for PLA og der vil naturligvis være forskel fra maskine til maskine - fra software til software. PLA er kendt for at være god til at lave skarpe hjørner og er især kendt for ikke at warpe i samme grad, som man ser ved ABS. I og med at det ikke warper i samme grad som ABS er det endvidere ikke nødvendigt at printe det på en heated bed, men kan derimod printes på de fleste underlag - glasplader - buildtaks - malertape - kapton - osv. Mange bruger limstifter, hårlak, trælim, eddike og mange andre sjove ting, får at højne vedhæftningen - hos 3D Eksperten bruger vi udelukkende BuildTaks og en ren klud - og ingen fedtede fingre eller støv på emnepladen. Det kan ofte anbefales at printe på 60 grader celcius, hvis man har en heated bed/opvarmet emneplade monteret.

Når man printer med PLA vil man hurtigt finde ud af at det har en relativ glans-agtig overflade, sammenlignet med ABS - mængden af glans kommer an på indholdet (farven) og til dels den printtemperatur man anvender til filamentet. Advanceret brugere vil ofte være i stand til at variere sin glans ved at justere sin printtemperatur - hvis dette kunne være interessant at arbejde på.

Opløslighed

PLA er ikke opløseligt i acetone, som f.eks. ABS. PLA kan derimod opløses i Sodium Dydroxide (opvaske tablet). Det er meget skrappe sager og ikke noget man skal have fingrene i, med mindre man ved præcis hvad man har med at gøre - Altså et "Dont do this at home" skilt på denne metode.

Altså skal man printe PLA med omkring 190-210C på hotend og omkring 60C på heated bed, tape eller lignende. PLA har en smeltetemperatur (glass transition) på omkring 60C og deformerer over disse grader. Dette betyder at PLA ikke egner sig til emner der skal udsættes for f.eks. sollys, varme biler eller lignende og er i sin struktur et "skørt" materiale og derfor ikke anbefalelsesværdigt i til mange mekaniske dele der skal have en lang holdbarhed. Altså er PLA nemmere at printe med for den normale bruger sammenlignet med ABS og man kan konkludere ud fra dette at PLA er mere egnet som et "standard" materiale til den normale forbruger af 3dprint, der skal bruges til "show-and-tell" emner, prototyper der skal fremvises mv. "

Nærmere og mere information kan findes på https://3deksperten.dk/abs-vs-pla/


Hvad tilbyder vi?

Som nævnt i afsnittet over dette, tilbyder Dragongaming.dk at printe objekter i materialet PLA, farver er som udgangspunkt det udvalg som vores leverandør (3Deksperten.dk) har i deres varekatalog. Udover materiale type er der som udgangspunkt kun en begrænsning i hvor store objekter vi kan printe, på nuværende tidspunkt kan vi maksimalt printe objekter i dimensionerne 210 x 210 x 205 mm da vores printer ikke tillader større bygge volume.

Udover print kan vi meget begrænset omgang redigere i filen til det ønskede objekt, det vil primært være hvis man ønsker at bruge os til print at vi kan reducere lidt i størrelsen på ens 3d objekt så den passer til vores printers max bygge volume.

Har du behov for at få fremstillet en fil med et 3d objekt har vi tilknyttet samarbejdspartnere der kan assistere med dette mod betaling, priser afhænger af opgavens størrelse og aftales på forhånd før igangsættelse af opgaven.


Hvordan forgår en normal bestilling af 3D print hos jer?

I dette afsnit opstiller vi hvordan en ordre normalt forgår.

1. Du kontakter os med ønske om print af en fil du selv har rettigheder og rådighed over (skulle du ikke have en fil der er klar til vi kan printe kan vi imod betaling assistere med skabelse af filen, aftales på forhånd pr. opgave før vi går igang)

2. Vi konfigurere din fil for at se hvor lang tid et print tager og giver dig en pris på dette (Vi køre standart prisen 5,00 DKK pr time printet tager. Denne pris er inklusiv moms m.m)

3. Du godkender vores pris og vurdering af hvor længe det vil tage at printe, pakke og sende dit print til ønskede leveringsted.

4. Vi lægger din ordre op på vores webshop under 3D print sådan at du kan lave en ordre og have faktura på din bestilling.

5. Vi igang sætter at printe din ordre i materialet PLA, ud fra dine ønsker omkring eks. Farve m.m

6. Ved gennemført print sender vi et eller flere billeder (efter aftale) af printet, som udgangspunkt efterhandler vi ikke printet (med mindre andet er aftalt)

7. Efter accept fra dig, pakker vi din ordre  forsvarligt ind og afsender dette til den ønskede leveringsadresse.

Har vi ikke PLA filament i den ønskede farve bestiller vi dette hjem, typisk får vi det fra dag til dag men der kan komme lidt ekstra leveringstid

Priser

For at holde en bestilling så enkel som mulig, har vi valgt at sige 3D print koster 5,00 DKK pr time, eks 10 timers print = 50,00 DKK inklusiv moms, eksklusiv fragt. Dit print vil blive printet i PLA i den ønskede farve.


Kontakt ang. opgave

Du kan altid fange os via vores Facebook side eller via vores E-mail kontakt@dragongaming.dk  For hurtigst svar anbefaler vi at du kontakter os via Facebook.


Accept

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere.